Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Volt az a randa felütés, de úgy döntöttem, hogy kicsi tompítok az élén. Szóval, megy itt nagyjából a TV, a laptop, a két lámpa, meg a telefontöltők, meg a jó Úristen tudja még hogy mi. Mindez persze egy konnentorról (szakmabeliek kedvéért, dugaljrról). Nem is lenne ezzel semmi baj, ha ezt a bizonyos áramforrást nem '68-ban építették volna be a a szakik, azzal, mint sem törődve, hogy lehet, hogy egy szobába, egy aljzat -kivéve a csillárt, ugyebár, a ahonnét most is üzemelek, a szobán keresztül-kasul húzódó vezetékek tengerén át, amíg ez is ki nem olvad persze- bőségesen elég, hogy kovács néni belegyömöszölje a Raketa prorszívót, úgy hetente egyszer, illetve a Sokol rádió töltőjét. Történt éppen ezért, hogy ezek a bizonyos dugaljak sem nem földeltek, sem nem falba vésett eszközök. Nekik legyen legyen mondva, hogy legalább bakelit külsőt és masszív porcelán betéteket álmodtak bele. Minimum az átadás utáni közvetlen lakástüzeket és Kolorsztár robbanásokat elkerülendő.

Faszom, kiégett a Fő-betápja a szobának... Se villany, se számítógép se tévé, se lámpa. visszasüllyedtem a kib.középkorba. Most is csak 30 méter lengő kábel hozott vissza a XXI. századba. A k.anyját annak, aki kitalálta, hogy védőcső és minden más szar nélkül belehúzza, mit belehúzz belebetonozza az Alu kábeleket a falakba. Nem elég, hogy a savas vasbeton, nem egészen húsz év alatt porózus ropivá csoffassza a beépített 0.5 vezetékeket, de még a konnektorok is külső, földeletlen szaros kis bakelitdobozokban vannak kifejtve.

Történetünk tehát, ott kezdődik, hogy egyszer csak lőn sötétség. Én meg egyenesen vissza sűllyedtem a sötét középkorba.

Nem kell ám egy fluxuskondenzátort, egy atomreaktort és a CERN teljes kapacitását ráterhelni egy ilyen 48 éves aljzatra. Nekem pont elég volt egy 15 wattos, takarékos izzó, egy laptop alig 400Wattos 50 wattos tápja és max. egy tévé: oké az plazma és nagy - lehet, az megzabál 400 wattot.

Van, persze, hogy van egy automata biztosító, aminek illett volna időben leoldania, de nem ez történt. Csupán rám borult a teljes sötétség.

Értem én, hogy a cucilista elvtársak nem készültek fel arra, hogy egy konnektorba (mi másba, amikor össze-vissza, egyet aplikáltak egy szobába) csupán egy Super8 kamera és a Mese diavetítő gép leszen majd egyszer bédugva, de azért nem járunk még annyira messze a fenntartható fejlődés problematikájának felvetésétől, hogy a már akkor is rothadó kapitalizmus csökevényes vívmányai közül ne ismerhették volna fel azt az apróságot, hogy a fejlődés bizony nem áll meg.

Másik vesszőparipám az alu-huzal. Tényleg, de tényleg -tudom ismétlem önmagam, de ezektől a falra mászok- egyetlen félidióta mérnöknek sem jutott az eszébe, hogy a vasbeton, a fém korróziójának segítségével, nem fogja-e esetleg medvecukor szerűre aszalni azokat a rohadt kábeleket? Plusz pont nekik, hogy ezeket védőcső néélkül, csak úgy belebeton a falba. Namost, ha egy jó hülye XXI. századi Állampolgár, szeretné véletlenül kijavítni, ami feleink, szümtükkel és mélyreható idiótizmussal elcsesztek, akkor vésheti széjjel az egész falat. Olyan ugyan is nincs, hogy visszavágunk kicsit, lecsupaszoljuk, ozt már lehet is bekötni újra. Nem, nem kedves elvtársak, mer beleszakad. Sőt annyira régi tré, szar az egész, hogy még a zártszelvényen koptatott sniccer is viszi az egész kábelt, mint életlen kés a Pikkszalámit. Amikor aztán már csak egy kis körömnyi marad a fázisból, na azt próbáld meg belekötni egy újkeletű, külső rögzítésű aljzatba! Toldás nix, Alut nem lehet, csak berhelni, ami ét nap múltán amúgy is a pofádba olvadna.

Valahol arról van szó, hogy nekem/nekünk kell újrakábelezni a szarul (viszont az 5 éves tervet, zsírosan teljesítő) úgy, ahogy megépített lakásokat, azért, hogy a XXI. század követelményeinek talán megfeleljenek. Mert az IKV a XV. parcella mélyére süllyedt már...

Puszta és öncélú rinyálás lenne ez, ha nem tudnám, hogy mennyi, de mennyi ember szenved még ebben szituációban. Azért egy-kettőt szívesen felhúznék a lámpavasra, ahogy a régen bevett szokás volt. Na, de hogy ne radikalizálódjak ennyire, csak kötelezném őket, hogy a villák helyett ilyen elbaszott kanalakban keljen élniük. Sok-sok évig.

Volt még egy-pár jó ötletem, amit szívesen kifejtettem volna, csak elúszott az agyamnak titulált tejfölben.

Konklúzióként mindenesetre annyit, ha áram van, minden van.

A bejegyzés trackback címe:

https://politoxi.blog.hu/api/trackback/id/tr945002453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszikelem fééészbuk profil nélkül. Jó? Így szóban. Bár a felét sem értem a szakzsargonnak mégis mélyen átérezhető a kiszolgáltatottság mértéke.
Áramdrogos! :)
@azub aktir: Szia buza! :) Öröm téged errefelé látni. :) Szoktalak nézni, csak mostanság nagy masszív az anyag tefeléd. :)
@azub aktir: Az oldaldoboz linkedet mindenesetre kijavítottam az új helyedre. :)
Má, megint az áramért aggódom, tényleg áramdrogos vagyok. Egy villámokkal, AD/DC-vel és Ohm törvényével kivarrt kemény csávó vagyok. Lábamon acélbetétes modem, he, kisanyám, he! :)
:D elképzeltem. (ne csodálkozz ha kurvára fáj a fejed)
Mondanám, hogy igyál sok vizet, de egy áramdrogosnak?
süti beállítások módosítása