Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és még valami apróság

2009.03.28. 23:40

Nekem tetszik Bokros, mint jelölt. Talán ő az egyetlen, akit a jelen helyzetben el tudnék képzelni, mint egy olyan embert, aki valami valóban értelmes dolgot tud lépni a válsággal szemben. Ő tűnik számomra az egyetlen hasznos választásanak. Bokros, roppant praktikus választásnak tűnik. Ugyan meg fogjuk szívni rendesen, de én még arra is látok némi esélyt, hogy őt - már a nemzetközi megitélése miatt is - legalább úgy tudná fogadni a piac, hogy talán nemhogy lepadlózik a gazdaság a kormányváltástól, de még talán hasznot is húzhatunk belőle. Ja, szar lesz. Aki azt hiszi, hogy a fejesek cseréjével meg lehet oldani a pénzügyi problémákat, az nagyon eltévedt valahol útközben. Szar lesz, de legalább remény az van rá, hogy lehet jobb is. Ez azonban ez így messze nem elég.

Világválság van, talán el is múlik nemsoká, leglábbis reméljük. De viszont amíg lesznek olyanok a veztésben, akik leginkább az ország szétbaszásával és a zsebeik tömésével foglalkoznak, addig hiába vannak "Bokrosok", akik időnként helyrevágják a gazdaságot. Hiába van tehát B. csomag, ha azután valami faszkapalpot válasz ismét a nép, aki kétkézzel szórja szét azokat az a tartalékokat, amit a megszorítások képezhetnek. Hiába lábalunk ki, hiába éljük túl, ha utánna jön valami seggarc (na, meg a haverjai) megint, aki egy laza lökéssel ismét a csőd szélére taszajtja Mo.-t.

 Azon tűnődtem a minap, hogy mi lehetne hát a megoldás, de megint csak egy maradt. Felhúzni az összes öncélú parasztot a lámpavasra. Szépen végig az Andrássy-n. Lehetne egy ilyen menő túristalátványosságot csinálni belőle és még némi pénzt is. Meg kéne ezt fontolni még időben, mert hiába húzzuk a vesénkre a nadrágszíjjat, ha aztán a következő brigád szétosztja a lóvét a holdudvarnak. A végén úgyis a tömegek szívnának megint. Kurvára mi fizetjük ki az államadóságot és nem ők sk.

Párszáz rothadó hulla végig sugárúton talán ráébresztené a soronkövetkezőt, hogy igenis van következménye annak, ha ellopják az emberek pénzét.

Vulgáris voltam? Igen, kétségkívül, de a lényeg nem változik. Kirabolnak minket és mi még taposolunk is hozzá...

(18)

 

Kedves lehallgató bácsik és nénik: Nem, nem akarok igazi forradalmat kirobbantani, de ha jó az ügyvédetek, igen, perbe foghattok talán lázításért, vagy mifaszért, viszont ettől még; Basszátok meg!

Szerző: Skulo

5 komment

Címkék: politika élet 18

A bejegyzés trackback címe:

https://politoxi.blog.hu/api/trackback/id/tr461032218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bokros vagy 2 napja bejelentette, hogy ő nem vállalja ezt a szerepet. Nem tenne jót a renoméjának.. vagy mi.
Ami borzasztó, hogy ötletbörze zajlik, és nyilvánosan. A fene nagy sajtónyilvánosságnak az a vége, hogy hamarabb tudja meg a közvélemény, mint maga a jelölt, hogy kit szeretnének miniszterelnöknek. Ez most politikai kapkodás és meggondolatlanság, vagy tudatos "égessünk fel mindent magunk mögött" taktika? Bármelyik is, engem az bosszant, hogy ez vár ránk legalább fél évig. Ennyi időt saccoltak ugyanis a választásos verzió utáni kormányfelállásnak. Ha meg új miniszterelnök lesz mégis, csakazértis, véletlenül, most "azonnal" akkor állítólag az jobb az országnak. Mer' "Azonnali" reformok... Vajon véghezviszik ezt a választások előtt 1 évvel?? Meg merik csinálni a népszerűtlen intézkedéseket? Nem hinném....
Vagy azért kell közgazdász az élre, hogy a politikai párt el tudjon határolódni a döntéstől, és csak az "ezt mondta a szakértő, és szükséges, elkerülhetetlen"-re bólogasson? Jó lenne azért, ha tényleg szakértő lenne.. álmodozom .)
A helyzet már nemcsak válság, hanem elkeserítő is sztem. A reformok az elmúlt pár évben erőtlenek, kifulladtak, mert janehogymegbántsuk már a szavazótáborunk nagy részét.. hangnemben teltek.
Idén pl. elvettéka 13 havi illetményemet, de keresetkiegészítésként azé kapok valamit. Felvetetették a 13 havi nyugdíj megszüntetését, de a mostani nyugdíjasok egy része (legnagyobb része!) mégis megkapja, igaz limitálva. (jé, pont mint a kerkieg).
No, most lesz nekünk jaj. Pislogjunk hát okosan, mintha mindent értenénk. Mást úgysem tehetünk.
bokrost? kötelet!

jó a poszt skúló
Nekem az utolsó kisbetűs bejegyzés tetszik a legjobban. Dobogó felső foka.
Az azon tűnődtem bekezdés került a második helyre. De az is dobogós.
A Bokros meg szerintem egy szőrös mutáns. nekem hirtelen csak ez jut róla eszembe. valami másnak is kellene? :-)
Ha igen, akkor máskor nem iszok sört kommentezés előtt.....mondjuk akkor nem is írtam volna semmit.
:-)
@azub aktir: egészségedre :)
a politikát különbenis már csak sörrel lehet kibírni !! :)))
Az a baj a Bokrossal (mondjuk most már megválasztották maguknak a Flash Gordont, úgyhogy késő komment) hogy jó közgazdász. Nem miniszterelnöknek kellett volna jelölni, hanem egy politikusnak kellett volna miniszterelnöknek lenni, aki megválasztja a Bokrost pénzügyminiszternek! ÷]
süti beállítások módosítása