Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Már megint jól felbosszantottam magam. Itt van ez az online cucc, Civ szerű cucc, az Ikariam. (nem, nem írom ide a linkjét és direkt nem, mert most haragszom rájuk, ha valakit érdekel, az megkeresi magának) Asszem Biry ajánlotta Sakálúrnál. Nos, azt mondja magáról ez a játék, hogy ingyenes, még a févöriccbe is úgy teszi be magát, hogy ingyenes online játék stb. Egészen jól is néz ki, tényleg tiszta Civ hangulat, egészen jól fut, eddig szinte nem is találtam benne hibát, eltekintve néhány (elég sok) fordítási, vagy nyelvértelmezési hibától, ami azért magát a játékrészt nem annyira érinti, már úgy értem, hogy érdemben nem rontja a játékot. El is kezdtem építgetni a városkámat. Virágzok fel vidáman, amikor is kezdenek bejönni az olyan dolgok, hogy elfogy a nyersanyag az építkezésre, de hiába próbálom a "tőzsdén" nincs árus, akitől vehetnék. Persze ordenáré júzer módjára - vagy ősgémer véremtől hajtva - nem a fórumok, vagy a teljes játékleírás végigolvasásával kezdtem, hanem belecsaptam rögtön a lecsóba, mondván, láttam én már falon pókot. :P Naszóval elfogy az építőanyag, a piac üres. Ja igen, itt kitérnék arra az alapelvre, ami egyrészt igazi társasági játékká, másrészt egészen jó dologgá teheti/teszi a gémet. Ugyanis egy nagy világóceánban odapöttyintett vattapamacsok módjára úszkálnak az egyforma kis szigetecskék, amiken a munkahelyen/otthon unatkozó júzerek megalapíthatják a maguk kis Kubáját. Egy szigeten, kb. 6-8 városnak jut hely, van azonban (hogy Tomás barátunk szóhasználatával éljek) egy kis frixi, egy sziget kap egy alap és egy luxus nyersanyagforrást, ozt nyista. Mondanom sem kell, hogy az építkezések zöméhez (még mindég nem olvastam végig  sem a leírást, sem a fórumokat úgyhogy az éppen aktuális városvezetési tapasztalataimra hagyatkozom ezügyben) eleinte egy, de 3. szinttől kettő, gondolom később három vagy több nyersanyag is szükséges. No itt van a frixi.

Ugyanis bár lehetne hajókkal kereskedni a szigetek között, szépen a többi internetfüggővel, de úgy tűnik, hogy ez nem annyira jellemző, vagy én kezdtem egy különösen lepusztult helyen. Esetleg a környékemen kempelő többi játékos is zsigerből játszik, mint én, de még nem jutott el arra a következtetésre, hogy szükség lesz itt még azokra a szállító hajókra, nem csak díszítőelemként szolgálnak a kikötőben. No, de sebaj, mert felfedeztem, hogy a megfelelő épület felhúzásával (Azértsem árulom el, hogy melyik az, egyrészt, tessék rájönni, másrészt kibogarászni ahogy én is tettem. Neeem könnyítem meg a helyzeteteket ingyenélő banda! :P) -Where wuz i?-, jaigen, a megfelelő kéróban lehet nyersanyagokat cserélgetni, azaz átváltani egymás között. Jóllakott óvodáséhoz méltó üdvözült mosollyal az orcámon vadul elkezdtem kalkulálni a szükséges nyersanyagmennyiségeket és megsimogattam, saját kis szőke buksimat, hogy milyen frappánsan megoldottam a kis mikrovilágomban keletkezett építőipari tragédiát, lesz még búza és lágy kenyér, meg tejjel-mézzel folyó. Aztán mikor a precízen mérlegelt és beállított átváltások után az elfogad gombot kerestem, felfedeztem, hogy szükségem van az átváltáshoz 3 darab ambróziára is. Gondolom ezzel kell lekenyerezni a kofát, meg a piaci rakodómunkásokat, hogy áthegesszék bort kristállyá, meg egyéb ilyen varázslatokat vigyenek végbe. Azt, hogy ezt az ambróziát (ez nem az istenek eledele véletlenül?) megeszik, vagy elszívják netán, nem sikerült kiderítenem, dehát sebaj, az ő dolguk. Volt tehát az elfogad button helyett, egy ambrózia beszerzése gombom. El is kezdtem veszettül taposni és jött a nem várt fordulat.

Feljött ugyanis egy pornó szájtokról online bibliarendelő oldalakról már jól ismert, a fizetési módszereket kézséggel ecsetelő ablak. Választhattam vagy ötféle módot arra, hogy nehezen megkeresett valódi pénzemet, hogyan alakíthatom át, mézként csöpögő virtuális ambróziává. Már persze csak, ha akarom. Márpedig, ha követ akarok az építkezéshez, egy olyan szigeten, ahol csak fa, meg szőlő, illetve másik, szintén kóros kőhiányban szenvedő játékos van, a szigetközi világpiac pedig gyakorlatilag kong az ürességtől, lássuk be nem sok más választási lehetőségem maradt.

Tehát pont az országok közti kereskedelem, ami a játék nagy erőssége lehetne (Nem állítom én, hogy ez olyan spanyolvigasz, de egy ilyen Civ típusú cuccban nagyon össze tudja hozni a pléjereket és vidám szórakozás tud lenni a kereskedősdi.) nem működik, vehetnék viszont pénzért drogot a piaci árusoknak, hogy szénné betépve kristálynak nézzék a farönkjeimet. Hát faszt! Főleg, hogy 40pakk ambrózia vagy 1200 csengő, nagyon is valódi aranyforintomba kerülne, azok a tetű sáfárok, meg rögtön lerántanának 3 A-ra, hogy összejöjjön a cserebiznic. Figyelembe véve, hogy a városkám fejlődése során - nem is beszélve arról, hogy jó Civ klónhoz méltóan szépen lehet új településeket is alapítani - hány alkalommal kéne arra vetemednem, ha érdemi eredményt akarnék kisajtolni a minimálbérre bejelentett brazilgépsor melósaimból, hogy jóféle ambróziával kenyerezzem le a piaci dolgozókat.

Ez akkor most egy ilyen ingyenes-fizetős játék? Vagy egy fizetős játék ingyenes résszel, de akkor miért hirdetődik ingyenesnek, he? Ez átbaszás kéremszépen.

 

U.i.: Ha olvasóim közül valaki rendelkezik kristállyal, vagy kővel (asszem márványnak hívják játszásiból) ellátott szigettel, akkor keressen meg, hogy titkos kereskedelmi csatornák kialakításával kikerülhessük ezeket a mocsok ambróziafüggőket!

 


 

Oké, néhánydologot revideáltam már azóta. Egyrészt kikerültem a márványkrízisből, másrészt éreztem én már azért az elején is, hogy játszható ez a gém igazi pénz nélkül is. Nem titkolt szándékom volt egyébként a posztal anno, hogy felhívjam a játékra a figyelmet, illetve úgy általában kivetíteni az ilyen online, "ingyenes/fizetős" játékokkal kapcsolatos frusztrációmat. Nagyjából mindkettő dolog bejött. Nem is titkolom tovább a játék linkjét, nehogy az a vád érhessen, hogy élvezem, de közben meg csak fikázni tudok. :) :P

Azt szokták mondani egyébként, hogy a negatív reklám is reklám! :P

Ikariam.hu

Ja és ha már játszol, vagy játszani támad kedved, gyere az Alfa szerverre és keresd a Bloody Sun Boyz (BSB) klánt! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://politoxi.blog.hu/api/trackback/id/tr28467293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barátaim, ikariamiták, polgártársak!

Skulo úr bűnösnek találtatott, mivel bizonyítást nyert, hogy előre megfontolt szándékkal, aljas indokból, nyereségvágyból, és különös kegyetlenséggel molesztálta Ikariamot. Emellett ráutaló magatartást tanúsított egy bűnszövetkezet létrehozására is! A játékról írt posztja tisztességtelen befolyásolásra alkalmas, ezért üldözendő. Kérem az igaz ikariamitákat, hogy ragadjanak bronz golyót, öltsenek bőrcsuhát, és tanítsák móresre ezt a minden hájjal megkent eretneket!

Le az ambróziával, és sose pimpósodjon meg a borotok!
Skulo, Biry kolléga nálam válaszolt, úgyhogy én is ott folytattam. Még nagyon az elején vagy, döntsd el melyik szerverre mész, és segítünk márvánnyal. Biry a magyar alphán van, én meg az angol epsilonon. Sok apró szépség van ebben a játékban, ne add fel az elején.
Én pediglen épp egy hete töröltem a regemet 15-ös városostul, 3 db 10-es telephelyestül, 150.000 aranyostul, és a 10.000-es márványraktárastul. ÷]

Egész egyszerűen ráuntam. "Egyik se üt, meg-ez meg-az, nem történik semmi" ala Hofi. Néha betámadtam ezt-azt, fosztogattam, kereskedtem, de valahogy nincs olyan fílingje a dolognak. Vagy csak én vagyok anti-kláner, sose bírtam ezt, már SW4T-ben is sajátot alapítottam, hogy ne kelljen balfaszkodnom a szabályokkal, meg az idiótákkal... ÷]

Pont úgy hagytam abba, mint a hódítót, csak ott többet szopattak.
Ja, és a fizetősséggel kapcs meg: Mindenki egyenlő, de van, aki egyenlőbb... ÷] Nincs ebben semmi különös, a fizetős játékokban, ha többet fizetsz, jobban jársz. Az ingyeneseknél az "ambróziázás" szinte mindenhol megvan. Legalább is megjelenik egy idő után...
Az Ikariamban nem történik semmi vonulatról:

Régebben "nyomultam" IdleRPG-n, ami az általam ismert legextrémebb, nem fejben játszott cselekvésmentes játék. Ott akkor fejlődik az ember karaktere, ha kapcsolódik egy irc csatornára és csöndben marad. Aki beszél, az xp-t veszít. Ezeket persze lebaszták mások, hogy hülyék, mert köszönnek meg fecsegnek fejlődés helyett, majd ezeket is oltogatták további népek, hogy maradjanak csöndben, mert ha lebasznak másokat, akkor visszafejlődik a karakterük, satöbbi. Nem "kockultam" rajta szét a fejem, ennyi előnye azért volt.

Ha civ-szerű tamagocsiként tekint az ember Ikariamra, akkor akár hónapokig is el lehet vele bohóckodni, méghozzá úgy, hogy alig van vele tennivaló. Minél kevesebbet kell vele foglalkozni, annál jobb. Persze az épületek legmagasabb szintjeit unokáink se fogják látni, hiszen többszáz évig épülnek, és nem hiszem, hogy egy lvl 32-es raktár miatt fogom hibernáltatni magam.

Na mindegy, számomra pozitív, hogy többnyire akciómentes a cucc. Olyan, mint az ent pvp. Kicsi, izgága orkoknak nem való. :P
Öcsémre egyébként nem jellemző a kicsi, izgága Ork szerep. :)

Sajnálom, hogy kilépett, jó kereskedelmi és hadi partner kerekedhetett vón belőle. :(

Biry szaktársat viszont megtaláltam (najó, ő engem) és azóta is virágzik a béke és a jólét a birodalmaink között.
Kéksakál: Igazad van, pont hónapokig játszottam vele. ÷] Aztán kezdett olyan érzésem lenni, mint a függőségek kapcsán, hogy "Mennyire gáz már, hogy reggel a kávé mellett MUSZÁJ bekapcsolnom a gépet egy kicsit, hogy toljak néhány phalanxot, meg fejlesszek akadémiát, hiszen már a 3100-adik vagyok a szerveren"

A másik meg, hogy minek "szerű"-zni, ha erre vágyom, ott a CIV4, és az legalább nem küldözget emaileket, ha egy hétig nem játszom vele... ÷]pbpbp
Egy posztszerűséggel válaszoltam, de csak félig. Mindegy is, azért ideböffentem.

keksakal.blog.hu/2008/06/06/collateral_damage
süti beállítások módosítása