Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és mégis mozog a föld

2008.03.27. 20:04

Ha ma már úgyis a maffiákról írok, gondoltam nem hagyhatom ki a 4-es Metrónak nevezett bűnszövetkezetet sem. Ugyanis arra értem ma haza, hogy nincs itthon víz. Mármint a csapban se hideg, se meleg. Sokan tudják, sokan nem, hogy pont itt a házunkkal szemben építik a 4-es Metrót (továbbiakban csak M4), így aztán egyenes adásban nézhettem és fényképezhettem végig, ahogy beomlik a föld a silók alatt és azok egyesével a gödörbe borulnak. Páholyból figyelhettem, ahogy felvonul a sok okos ember utánuk a demszki és nézik a gödröt. Mint tudjuk jól, az akkori borulás a sietség okán történt. Még akkortályt megjelent két méretesebb, de a fent említettnél azért kissebb, lyuk a házunk előtt. Egy helyen a díszburkolat sűllyedt meg, másik helyen csak kissé (úgy három méter átmérőben és két méter méllyen) megsűllyedt a föld. Persze pontosan abban a vonalban ahol az alagút áthalad a házunk alatt.

Jajj, az alagút és a házunk: Egyáltalában ki a faszom adott ennek a gengszter bandának arra engedélyt, hogy a házunk alatt furkáljon bármit is!? Egy biztos, én nem. De hát ez kurva fontos állami beruházás, ahol kurva fontos állami érdekek vannak és kurva fontos állami alkallmazottak zsebeibe kurva sok pénz vándorol. Legalábbis remélem, hogy legalább pénzt kapnak érte, mert ha még azt sem, akkor ezek hülyébbek, mint eddig gondoltam, ha kapnak akkor csak korruptak, de az nem lenne meglepetés. Szóval állítólag biztosítják a házakat, meg állítólag nem lesz semmi gond. Persze sokezer tonna beton alá temetve már kenhetem a hajamra a biztosítást.

 

Biztosítva vagyunk tehát nem lesz semmi gond ezt ígérték is, de ezzel a mostmár 5-6-ra nőtt lyukmennyiséggel sem hiszem hogy számoltak volna. Ezek pedig még csak itt egy rövid szakaszon történtek. Mi lesz majd a belvárosban, ahol egy ilyen gödör rögtön azt jelenti, hogy egy ház 3. emelete azonnal egy síkba esik a metrómegállóval?

Ell kell hát viselnem, pusztán állami érdekből, hogy éjszaka légkalapácsoljanak az ablakom alatt (ó nem, ez nem vicc vagy költői túlzás, nem is egy éjszakát nyomták a melót a srácok amíg a betonszerkezet megépült). Ell kell viselnem, hogy szébasszák a környéket és maximum ígéretünk van a helyreállítására, majd meglátjuk mi lesz belőle. Hátha ezt is kihúzzák, mint a P+R parkolót az etelénél, ami ugyebár az egyetlen értelmes húzás lett volna ebben az egész kibaszott M4-ben. De kihúzták, hája kell a pénz gödröt tömni, meg demszkiszoborra majd a végén.

 

Megsűllyedt tehát a talaj több ponton is, a házhoz elég közel, de betömték még akkor gyorsan. Ez úgy tavaly ősszel lehetett. Most azonban újra megmozdult a föld és olyannyira, hogy hiába tömték mint a hízó libát, sikerült megint vezetéket törni, most spec a mi vizünket. Csillagidő szerint délután 3-kor. Azóta semmi, mármint javítás ügyileg, mert persze a pincénket elöntötte a víz a vidám gödröcskékkel egyetemben, illetve ezekkel együtt kb az egész ház eleje vízben áll. Se egy kurva cetli sehol, sem semmi tájékoztatás, hogy akkor most meddig nem lesz, mikor lesz víz, hogy miért nincs víz, hogy össze fog-e dőlni a ház? Semmi bazdmeg, a kurva fontos, kurvára állami építkezés most mégsem olyan fontos, mert hát csak pár száz polgár maradt víz nélkül, nem lényeges szavazótábor. Ott árválkodnak tehát a vízzel telt likak, se gép, se melós, sehol semmi.

Roppant bosszantó egyébként, hogy nem tudok kezet mosni. Most kell rájönnöm, hogy mint valami jólképzett mániásnak állandóan kézmoshatnékom van. Nem lennék jó Inuit indián, az már biztos. Kíváncsi vagyok, hogy ilyen tempóban, szivattyú nélkül mikorra sikerül vizet varázsolniuk. Ugyanis még a csövet sem sikerült rendesen feltárniuk, mert annyira vizes a föld, hogy mit kivödröznek, az kb vissza is folyik.

 

Szeretném megköszönni a vízművek szakembereinek, hogy itt küzdenek éjszaka, a hidegben, hogy reggelre legyen vizünk, hiszen nekik igazán semmi közük ahhoz, hogy eltört a cső, de ők szenvednek vele. Igen, köszönöm nekik a munkájukat, azoknak akik a képeken is vannak.

Update1

Állítólag fúrtak a ház mögé egy kutat, ahonnan lehet vizet venni, hogy ivót e, vagy sem, az nem derült ki. Legalább a szart le lehet önteni a vécén. Plusz nemrégen nekiálltak nyüzsögni valamit, van itt 5-6 melós arc, meg egy kis exkavátor (vagy miszösz) és hallom a generátor hangját is. Lámpákat kaptak, szivattyút azonban nem, úgyhogy most két fazon vödörrel meregeti ki a vizet a lyukból. Képek, közkívánatra mingyárt.

Update2

Készültek újabb képek és beszéltem egy egészen értelmes vízművekes szakemberrel. Már működik a szivattyújuk és megtalálták a hibát. Jó darabon hiányzik a cső. A fazon szerint nem a metró miatt van, ez egy vélemény, szerintem meg nem lehet mástól pont a metró vonalában, ez meg egy másik. Mindegy a lényeg, hogy gőzerővel dolgoznak az ügyön és nem kizárt, hogy még ma este lesz víz. Hurrá!

Metro4 by night

 a lyuk

 a lyuk2

tugedör with vödör

 lyuk 3 

 

lyuk 4 with szivattyú

már géppel lapátolják

Szerző: Skulo

30 komment

Címkék: én maffia víz metro4

A bejegyzés trackback címe:

https://politoxi.blog.hu/api/trackback/id/tr72399604
istenem ilyenkor de örülök, hogy nem a tétényin vettünk lakást :P

viccet félretéve: a gáz az, hogy simán hagynak többszáz embert víz nélkül, hogy hanyagságból vagy szándékosan, nem tudom.
Őszinte részvetem, Belváros legdélibb csücskén a helyzet ismerős. Én a Fővám tér közvetlen szomszédságában élve nap mint nap élvezhetem ezt a remek faszakodást (meg éjszakáról éjszakára is...), mivel eddig minden reggel menetrend szerint negyed nyolckor légkalapicsálásra ébredtünk (aluljáró szétkúrása), ez ment kb. egy órát, aztán délelőtt semmi. Délután, mikor a másfél éves gyermek épp sziesztázna egyet ebéd után, akkor jönnek, dömperekbe bemarkolózzák a tonnás betonbizbaszokat, kb. egy óráig. Utána pisi-, cigi-, sör- stb- szünet. Egészen este nyolcig, amikor újra jó magasról belebaszarintják a tonnás kurvaanyjákat a dömperekbe. Ja, gyerek már aludna. Tökjó Dunára panorámás lakás. Lófaszt, soha többet! Hab a tortán: Szabadság-híd felújítás by night: napközben semmi, faszvakargatás, menetrend szerint este 8 után elkezdik homokfújóval csiszolni a hidat. Fasza, mintha a kispárnámat csiszolnák...
Meddig és mit engedünk még meg Kurvaország fővárosában?! Az anyjuk mutyizós picsáját, azt!
Ha majd eljutsz a felnőttéválás azon szintjére, ahol másokra is tudsz gondolni és nem csak a saját, rövidtávú érdekeidet nézed, talán olvasd el újra a postodat.

Merthogy néhány tízezer embernek jó és hasznos lesz az a metró (ha valaha elkészül), ami nevezhető "nagyon fontos állami érdeknek" és pont ezért le se szarom, megkérdeztek-e téged, hogy furkálhatnak a házatok alatt. Az eszedbe sem jutott, hogy a vacak lakótelepi lakásod már most is jóval többet ér, csak mert majd valamikor metró fog előtte megállni, nem csak a piros hetes???
Akkor most lifttel lehet majd lemenni a metróba a házból?
szomszédok vagyunk... ott volt demszki? miért nem kempeltél? a történelembe mint hős vonulnál be.
Az inuitok eszkimók, te sötétség.
TommyBravo: Ha egy kicsit is odafigyeltél volna a metro4-nek nevezett köztéri cirkusz körüli dolgokra és nem csak a demszki és haverjai álltal a szádba tömött maszlagon rágódnál akkor láthatnád, hogy az egész M4 beruházás úgy ahogy van el van baszva. Mondok példákat is, egyet már a posztban is melítettem. Tehát:
- Elete téri P+R kihúzása, egy ultrafasz húzás volt így gyakorltailag lenullázták az egész metró4 értelmét.
- Túl sűrű megállók. Ki a fasz fog lemozgólépcsőzni a Móricon, hogy elmenjen a Skáláig és vica vera. Gyakorlatilag amikor az egyik megállóban van a szerelvény eleje a másikban még ott a vége. Még a legbénább nyuggerek is simán elsétálnak annyit amennyi a két megálló között van, főleg, hogy útbaesik az SZTK is. Olyan közel vannak az állomások főleg budán, hogy gyakorlatilag nem is metró lesz ez, hanem egy kurva hosszú sétaalagút.
- A lehetőségét is kizárták, hogy majd valamikor esetleg nyilt pályára vezessék és ezzel bekössék az elővárosi közlekedésbe, ami szintén némi értelmet adhatott volna a projektnek.

Előbb köppd ki a mócsingot, nézz utánna a dolgoknak, aztán okíts.
kolbász: Ki mondta, hogy az inuitok nem az eszkimók? Attól még indiánok bakker és nincs folyóvizük, ez volt a lényeg, nem az hogy melyik népcsoport.
putyin: Nem, nem most volt itt a demszkáj, hanem még mikor a Tétényi úti állomáson beborult a két siló és tört a gázcső. Kicsi lyuk és kicsi balhé ez ahhoz, hogy most kivonuljon.
sőt olyan kicsi az a lyuk, hogy ha ház alatt alakul ki, a házacska röhögve kibirja... nem kell a paranoia, inkább kérdezz hozáértőbbet
Tudom, hogy internet meg minden, de legalább te mint posztoló gyúrhatnál kicsit helyesírásra. Ha már egy mezei kommentelőtől úgyis teljesíthetetlen elvárás.
TommyBravo 2008.03.27. 22:26:40

Részben igazad van, viszont egy kb. 30 éves fővárosi rendelet szerint este 8 és reggel 8 között, valamint hétvégén nem lehet zajjal járó munkát végezni a fővárosban. Erre meg nekik kellene tekintettel lenni. Meg arra is, hogy akinek éjjel légkalapálnak az ablaka alatt, annak másnap mennie kell dolgozni, ahol a főnöke ugyanazt várja el tőle, mint a kipihent kollégájától. Ha meg sokáig nem hagyják aludni, abba bele is halhat.

Egyébként én is azt tapasztaltam, hogy az építőiparban a zajos munikákat mindig reggelre időzítik, aztán napközben tök csönd van (több épülő vagy felújítás alatt álló há/lakás közelében volt már szerencsém lakni vagy barátnőt találni). Egészen kis szervezéssel ezt simán megoldhatnák úgy, hogy előző nap munka végén zörögnek, aztán másnap a csöndes résszel kezdik. De gondolom, az építőipari sulikban szakmunkásképzőtől egyetemig van "Hogyan basszunk ki a környéken lakókkal" oktatás, heti igen magas óraszámban, kemény számonkéréssel félévek végén.
Skulo · awst.myminicity.com/sec 2008.03.27. 22:52:26

A Skáláig már biztos senki, mert Skála már pár hónapja nincs.

Az a vera, az meg veRsa, ráadásul vicE. Vica az a szomszéd csaj.

Abban egyetértek, hogy túl közel vannak a megállók, és nem is túl ésszerű a nyomvonal (a Móriczot, persze cz-vel, simán ki kellett volna hagyni).

Az inuitok meg NEM indiánok (sem attól, sem mástól), HANEM eszkimók. Ez kb. olyan nekik, mintha rád azt mondanák, hogy cigány vagy.
Skulo: amiket az építkezésről a commentedben írsz, azzal egyet is értek, a metró beruházás el van kúrva, ahogy a klasszikusok mondták. Én azzal nem értek egyet, hogy elkezdték nyavajogni, csak mert ezek a szemetek dolgoznak?!

A P+R, a túl sok költség, a túl gyakori megállók, mind-mind jogos kifogások - csak te pont nem erre hegyezted ki a mondanivalódat.
TommyBravo, pont az a baj hogy néhánytízezer embernek jó lesz a metró. Kicsivel több odafigyeléssel, korszerűbb tervezéssel és ésszerűbb szervezéssel SOKtízezer embernek lehetne jó ez a metró, olcsóbban (lásd a spanyol példát)
1. A négyes metró Európa legelbaszottab beruházása.

2. Ez a poszt az egyik legsötétebbk, legbutább poszt, amit az utóbbi időben olvastam.

Hogy ki engedte meg, hogy a házad alatt furkáljanak? Senki, mint ahogy Stockholmban, Bécsben és Jekatyerinburgban sem engedte meg senki, mert erre nem kell engedélyt kérni. Mondd, hol élsz?

Ettől teljesen függetlenül ez egy elbaszott, szakmaiatlan beruházás. Szerencsére le fog állni, ha elfogy a félretett pélzecske. Merthogy az EU-tól egy vasat nem kapunk erre, abban biztos vagyok.

Most nem értem, hogyha ez egy príma beruházás lenne, akkor is nyavalyognál a vízcső miatt, vagy akkor boldogan hoznál áldozatot?

Sajnos kurva rossz oldalról támadtad meg a metróügyet. De nem baj, előbb-utóbb felnőtté válsz és akkor majd szégyellni fogod magad.
felucca!
A magam nevében...

Igen, ha tudnám, hogy jó beruházás, akkor sokkal könyebben elviselném.
És igen, jogom van tudni és befolyással lenni arra, hogy mit csinálnak a lakásom alatt a közérdekre hivatkozva.
És igen, jogom van minden törvényes eszközzel hátráltatni bármilyen beruházást, ha az számomra hátránnyal jár. A demokráciákban ez elfogadott módszer. A diktatúrában kell csak szó nélkül elfogadni azt, amit nagy vezéreink elrendelnek. Ha szétnézel a világ boldogabbik felén, láthatod, hogy nagyon sok rossz dolog bukott meg azon, hogy egyes emberek tiltakozni kezdtek ellene.

A poszt írója nem rossz oldalról támadott, hanem SZEMÉLYES oldalról. Ehhez minden joga megvan. Neked nincs jogod rá, hogy kétségbe vond ezt!
feluccával 100 százalékban egyetértek. A postolónak szerencséje van, azért nincs még itt kétszáz komment az ő gyalázására, mert a 4es metró tényleg a világ legelbaszottabb megaépítkezései közé tartozik és az embernek nincs kedve megvédeni.
Elfogy a pénz és leáll? Sebaj, majd ami elkészült, arra kiírhatjuk, hogy a "VADKAPITALISTA SZELLEM VASÚTJA"
És csőtörés van meg, beomlás? Az sem baj, engedjük színültig a lyukban a vizet. Nekünk lesz a világon először feszített víztükrű metrónk. Wellness.

Jó lesz félnetek nem kell...
Ez egy személyes blog és ezért pontosan úgy posztolok ahogy nekem jól esik, pontosan olyan szar helyesírással amilyen nekem van (nem nem vagyok rá büszke, de ez van, lassan csiszolgatom).

Az Inuitok indiánok, miért ne lennének azok kérdezzétek csak meg az Észak-Amerikába érkezett telepeseket, ők mit mondanának róluk. Semmi degradáló nincs abban, hogy Inuit indián. De már megint kurvára eltér a témától mert nem ez volt a lényeg.

felucca: Tehát szerinted teljesen normális és még örülnöm is kell annak, hogy fúrnak egy kibaszott nagy lyukat a ház alá és majd amikor szépen elfogy a pénz akkor az ott marad. Persze kezeletlenül, javítások és felügyelet nélkül hiszen így megy ez mifelénk. Világos. Hol kell tapsikolni hozzá?

Farkas:
Jólvan nem Skála, Bocskai út, most jobb? De azért csak tudtad, hogy mi az a Skála? :P
Nem kell tapsikolni hozzá, sőt. Ez a metró egy botrány. De EGYÉBKÉNT a világban ez úgy megy, hogy a közérdek az egyéni érdek felett áll. Tehát ha történetesen a házad alatt egy metrót fúrnak, akkor normális ember a közérdeket szem előtt tartva ennek utat enged. Ettől független dolog az, hogy a négyes metró maga a bűn, mert ha történetesen ez egy hatalmas jó dolog lenne, akkor is a házad alatt lenne a lyuk. Épült már Budapesten metró sokszáz ház alatt, mert közérdekű beruházás volt.

De van erre szó a szakirodalomban, ez a NIMBY-effektus. Not in my backyard. Tehát mindent támogatunk és akarunk, kivéve azt, amelyik a mi házunkat érinti. Primitív hozzáállás.
De, ha a közérdek és egyéni érdek ütközik, akkor sem felucca, sem Demszky, sem senki más nem jogosult döntést hozni az ügyben, csak a bíróság.

A közérdek (vagy az annak vélt dolog) nem mindig és nem minden esetben előbbre való, mint az egyéni érdek.

És egyébként is ki mondja meg, hogy mi a közérdek? Például, sokak meggyőződése, hogy pontosan a M4 megépítése nem közérdek. Mert drága, sohasem fog megtérülni és mert ezt a pénzt sokkal jobban is fel lehetne használni a KÖZ érdekében.

Vagy például Bős-Nagymarosnál az építés vagy az elbontás volt a közérdek? Máig sem tudjuk, mert a politika döntött politikai indokok alapján.
De azok ha mondom. Észak-Amerikai őslakosok, azokat hívják(hívták) indiánoknak. Miért fáj ez nektek ennyire?
márpedig ha már elkezdték a metrót, inkább fejezzék be. mert amit belefeccöltek pénzt eddig azt nem lehet visszavenni, és lehet hogy nem ez lesz európa legértelmesebb metrója, de a továbbfejlesztés lehetősége nyitva marad. szóval imho most hogy már megy a beruházás, inkább sürgetni kéne mint lassítani...
Tudomásom szerint kb. 200 milliárd van szerződéssel lekötve. A teljes költség pedig, csak az első szakaszra, már jóval 500 milliárd fölött van. Még ha a teljes 200 milliárd el is úszna, nem vagyok benne biztos, hogy a másik 300-nak ne lehetne jobb helyet találni. Már ha egyáltalán lenne 300 milliárd erre. Mert, ugye, a már lekötött 200 milliárdnak sincs meg teljes egészében a fedezete...
De, nem baj, ha az EU nagybácsi nem ad rá elég pénzt, akkor majd némi adóemeléssel megoldják.
Skulo: Az eszkimók annyira indiánok, mint amennyire a a malájok kínaiak. De nem offolok tovább.
Skulo · awst.myminicity.com/sec 2008.03.28. 12:40:29
Értsd már meg, te nagyonnemvilágos, hogy az inuitok NEM indiánok.

És nem is Amerika őslakói, mert az amerikai kontinensen csak egy kisebb részük él, más részük meg Szibériában meg Grönlandon, valamint a sarkvidéki jégmezőkön, és azt ugye te sem állítod, hogy Szibériát vagy Grönlandot bármikor is Indiának képzelte bárki?

Hiába, nagy hátránya az internetnek, hogy minden hülye is blogot írhat.
Farkas: Akkor keress már rá erre a szókapcsolatra azon az utált interneten, hogy inuit indián és nézd már meg, hogy még hány hülye gondolja ezt így rajtam kívül. Persze, lehet, hogy nektek kettőtöknek van igaza és mindenki más téved.

Viszont mivel nem etnográfiai témában nyitottam itt vitát le is szakadhatunk az eszkimókról.

Éppen ezért, ezennel be is zártam a témát.
süti beállítások módosítása