Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Isten egy kibaszott Junkie

2011.04.03. 00:02

és legalább annyira foglalkozik az alant tipródó, güriző, csápoló férgekkel, mint amennyire mi foglalkozunk a széttaposott hangyabolyból előözönlő kis görcsökkel. Kik a boly védelmére kelnek, kik a királynőt védik, hogy fennmaradhasson a gén, kik a bábokat mentik, hogy legalább a jövő generáció megmenekülhessen. De, elég egy jól irányzott láb, egy jól és alaposan letaposott Converse és máris uggrik a komplett generáció. Egy tejles állam, egy összetett kultúra. Szétlapulnak a harcosok, a babák (Ő, akarom mondani bábok), munkások, az ételgyűjtögetők, az építkezők és a királynő. Megdöglik mindenki. Persze a nagy számok törvénye alapján túléli a genocídiumot egy pár egyed és egy darabig még emlékeznek is a nagy népírtás napjára és továbbadják a jövő generációknak a sztorit (megspékelik némi hiedelemmel, mítosszal, vallással, hitvallással, csak hogy emészthetőbb legyen, hogy miért pont Őket kapták el), de aztán szép lassan kihal a mítosz és elfogynak az emlékezők (azok akik még éltek a nagy népírtás alatt és még emlékeznek a borzalmakra elsőkézből, lassan már csak a keserűség mindent felemésztő homályában élnek, vagy inkább haldokolnak) és azok akik még első kézből hallották a sztorit. Aztán lassan eonról-eonra ferdül és torzul a sztori és a végén még az is kiderül, hogy a felsőbb hatalmak voltak, akik érdemben megmentették a keveseket, hogy továbbvigyék a hitet, a genomot. Nem valami véletlen volt tehát a 'teljes' pusztulás, hanem egyfajta megtisztulás, egy jobb faj, egy jobb populáció eljövetele. Talán pont csak a kiválasztottak, az arra méltók élték túl a teljes megsemmisülést. Mert ez volt elrendelve, mert ez volr megírva. Csak hát az egyszerű halandók amúgy is képtelenek lettek volna interpretálni a Nagy Láb megnyilatkozásait, ezért hát minek is traktálták volna őket ezzel. Hiszen csupán káosz és meg nem értés uraklodott volna el, az egyszerű elméken, ha megtudják az eljövendőket. Pedig csak azon mázlisták (papok, megmondóemberek, politikusok-bocsi: hangyák- és a péppé szívott "isten" volt az, aki az egészet átlátta és elkezdte, de erre persze már sok-sok generáció távolságából senkin nem emlékszik, csak arra amit az öregek továbbadtak. Amit a "hamis prófáték" az utcákon kántáltak. Nekik persze senki nem hisz. Miért is hinne a jólét és a prosperitás ezen, virágzó kánaánjában. Hol van már a régi talp? Hol van már a régi taposás...?

Jön majd megint a nagy láb és rálép az egész kicseszett bolyra és az egész ciklus kezdődik előrröl. Ugyanígy, semmi válozás nem lesz. Ez az egész már eleve prekoncepcionálva van.

A hangyáknál....

Még szerencse, hogy mi gondokodó lények vagyunk és messzebb látunk a talpunknál...

A bejegyzés trackback címe:

https://politoxi.blog.hu/api/trackback/id/tr122795023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem a hangyákról gyerekkoromban az bírt eszembe jutni, hogy a hangyák társadalma tulajdonképpen ugyanolyan jól fel van építve, mint egy emberi test, csak a sejtek valamennyire függetlenek, de legalábbis fizikailag különállóak.
De ennyit a gyerekkoromból.
Abban viszont cseppet sem vagyok biztos, hogy mi, emberek, mint gondolkodó lények, egy hajszállal is okosabban viselkednénk, mint ők. De mindenesetre jóval kevesebb hibát követnek el, és kevéssé hiszem, hogy hírből is ismernék a bosszú, vagy a gonoszság fogalmát. Erről most ennyit.
Minden jót minden olvasónak!
süti beállítások módosítása