Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Most pedig meg fogom védeni a Főmtervet, nem csak azért, mert sok évet "lehúztam" ott, hanem azért, mert most kurvára nincs igaza a Vekének. Egy, a pesti villamosmegálló átépítése nem volt öncélú. Kettő, főleg rohadt nagy kamu az, hogy a Főváros sem támogatta. A Főváros ugyanis minden olyan tervet támogat, ami számára olcsóbb. Sőt, csak olyan terveket fogad el, amik lehet, hogy szarok ugyan, de olcsók legalább. Valamint, nem hiszem, hogy sokat kéne magyaráznom azt, hogy milyen egyéb előnyökkel jár az utazóközönség számára egy központosított megálló, a már amúgy is nyilvánvaló építési költségek megtakarítása mellett. Miért is lépünk át könnyen azon a tényen - most, hogy támadni lehet, meg ismét felhívni arra a figyelmet, hogy létezünk, ugye VEKE? -, hogy a gazdaságosabb megoldások támogatása logikus? Ha, teszemazt a Főmterv megpróbált volna egy olyan tervvel előállni, ahol ugyan nem kell a villamosok követésére odafigyelni, de viszont százmillióval (ez egy hasra ütött szám, a valóság megrázóbb lehet) többe került volna a hídfelújítás és még vagy két évvel hosszabb is lett volna, akkor ki lenne az első (na jó, talán a második a Főv. Önk. után), aki elutasította volna a terveket a gazdaságosságra hivatkozva, mint a VEKE? Úgy tesznek, mintha nem utaztak volna villamossal a Szabadság hídon a felújítás előtt!? Akkor is már éppen, hogy csak centikre mentek el a villamosok egymás mellett. Ez nem valami különleges újdonság, megmondta a Keszthelyi is bazz, ilyen a híd, vagy felújítás van, vagy úsztok bazzeg!

Ki az, aki tényleg komolyan elhiszi, hogy a Szabadság hidat át lehetett volna építeni minimum jó fél méterrel szélesebbre, csak azért, mert az kényelmesebb, mint az egymással szemben közlekedő villamosoknak cirka 1 (azaz egy) percet várniuk egymásra? Ne feledjük egy kötött pálya, szépen acélcicikkel elhatárolva a járműforgalom elöl, nincs semmi, ami igazán akadályozná abban az egymással szemben közlekedő két villamost, hogy szépen kikerülje egymást. Vajon, kedves VEKE, melyik olcsóbb (gazdasági vállság, vagy miafaszvan nem?), az utazóközönség számára is hasznosabb, gyorsabb megoldás, ha két villamos vár egymásra max. egy percet, vagy ki kell szélesíteni az egész kibaszott hidat? Értem én, hogy időnként közbe kell ugatni, mert különben elfelejtik a szervezetet, de legalább ne akkor jártatnátok a szátokat, amikor értelmesen gondolkodó tervezők egy mindenki számára megfelelő megoldásra jutnak, bazz!

Ilyenkor az jut eszembe, hogy a VEKE olyan, pont olyan, mint más faszával verni a csalánt, vagy mint Zuzuval beszélgetni...

Index cikk, itt: http://index.hu/politika/belfold/budapest/villam7/?main&rnd=468

A bejegyzés trackback címe:

https://politoxi.blog.hu/api/trackback/id/tr61918694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása