Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Karácsonyi turmixrecept

2008.12.23. 20:57

Feltaláltam ma, most nem is olyan régen egy egészen iható (bár elsőre ijesztő és magam sem gondoltam volna, hogy fogyasztható) turmixot. Raminak ajánlom! :) Legyen a neve Ramix! :)

Hozzávalók (1 nagyon szomjas, 2 szomjas, vagy 4 inni vágyó személyre)

- 3-4 banánt (akkor az igazán jó, ha megvetted, de már elfelejtetted egy pár napra és már magától nyílik szét a héja, de még nem rohad és nem folyós, de iszonyat érett)

- 2-3 evőkanál méz (bármilyen méz, bármilyen evőkanálról)

- 2dl tej (én mondjuk ilyen tartósat raktam bele, de biztos jó lehet igazzy tejjel is, ha még találsz valahol olyat)

- 1dl Metaxa (3-5-7 a csillagok nem számítanak, csak a bátorság, hogy bele mered önteni a tejbe)

- 2dl Tokaji Aszu (én spec 3 puttonyosat használtam, de ha szőlősgazda vagy és ott figyel a pincében az ezerputtonyos, akkor rakjál bele aztat)

- 1 ek. (igen, eltaláltad, elektromos kanál) kristályczukor, mondjuk, ha brutál édes mézed van otthon, akkor lehet, hogy egyáltalán nem kell bele ilyen, illetve ha cukorbeteg vagy, bár akkor inkább hagyd az egészet a francba, mert az alkohol is tele van vele

- kevés fahéj - csak az íze kedvéért, én még eredetileg azért raktam bele, hogy elnyomja a többi ízt, de véletlenül tökre illik bele, úgyhogy te se hagyd ki!

 

Úgy csináltam, hogy fogtam a hatalmas turmixológépet és beletördeltem a banántokat, majd felöntöttem a tejjel és kuplung, egyes, 1 perc, kuplung kettes, padlógáz. Amikor már az egész kezd egy hétköznapi banántturmixra hasonlítani, akkor mehet bele a méz, meg a czukor. Ismét kavargászás következik, majd ha már az elöbbiek elolvadtak, mehetnek bele a piák és végül a fahéj. Igazából, ha lenne itthon vanília, szinte biztos, hogy azt is belegyömöszöltem volna, de nincs, ezért az eredti recept ezt nem tartalmazza. Valamint, aki jobban be akar nyomni, az ízlés szerint fokozhatja az alkoholmennyiséget a tej, vagy más összetevők rovására (Figyelem! Egy csipet fahéj nem felel meg egy deci vodkának!), illetve akinek túl édes, az kihagyhatja a czukrot, vagy a mézet, vagy mindkettőt. Legvégső esetben lehet azt is, hogy megeszel némi banánt és jó bepiálsz mellé, de ez már jelentős eltérést mutathat az eredeti receptúrához képest, ezért a végeredményért nem vállalok felelősséget.

Egyébként pedig, az egész cuccért nem vállalok felelősséget egészen holnap reggelig, amikor is kiderül (vagy még ma este), hogy - ahogy azt Rami olyan helyesen előrrejelezte - mennyire fosat. :)

Boldog Karácsonyt!

by

Skulo

A bejegyzés trackback címe:

https://politoxi.blog.hu/api/trackback/id/tr4839005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na, kiderült mennyire fosat? :D
Ételmérgezésem van. :)))
Na az aztán télleg fosat. :))
Ez nagyon jó. Majd egyszer kipróbálom, ha elég kalandvágy gyűlik fel bennem:))
süti beállítások módosítása