Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Haláltévémotoros

2008.04.29. 02:02

Ma reggel -azaz így az órára nézve még tegnap- azon gondolkodtam, a tévékettő reggeli, kávézós műsorát bámulva, hogy vajon mennyit kell fizetni Jakupcsek (mett) Gabinak egy felfüggesztettért? Vagy mibe kerül, ha összejön egy elmegyógyintézeti kezelés a 4 év letöltendő helyett?

Tudom a csapból is ez folyik a napokban, de muszáj vagyok én is írni róla, mert vérforraló módon szegi meg a média írt és íratlan szabályait. Nem, nem is ezért, igazából azért mert iszonyatosan felbaszta az agyamat már korán reggel. Szóval itt van ez a motoros gyerek, aki puszta szórakozásból -mégis mi másból?- két kiló fölött dönget a szerpentineken és megtalál egy másik srácot szemből és meg is öli. Persze szánja-bánja, meg lelkiismeretfurdal, meg le is bénult a keze, de azért csak ő tette és nem a puszta véletlen, nem a kiszámíthatatlan útviszonyok, vagy egy másik szabálytalankodó idézte elő a bajt, hanem egyértelműen ő maga. A bírónő szépen kiszabja rá a 4 év letöltendőjét. De persze ez nem tetszik, mert hát ő úgy érzi, hogy azzal, hogy lebénult egyben rögtön vezekelt is a bűnéért és ezzel vége. Száguldozni, az ment. Mindezt kamerával rögzíteni a jútúbosok őszínte örömére, az is ment. (Egyébként, még az is megérne egy misét, hogy mennyi pénzt ér, egy valaki életének utolsó másodperceit bemutató videó egy kereskedelmi televízió számára? Persze, az ügyvédeket is fizetni kell valamiből, a kegyelet, meg ilyesmi az másodlagos...) De mindezért vállalni a felelősséget, na az már nem pálya.

De itt jön be a képbe Gabi és a kertévé. Mert hát egy elmegyógyintézet, vagy netán egy felfüggesztett, mennyivel finomabb lenne egy börtönnél. Nosza a lelkiismeret iszonyatos súlya alatt legyünk öngyilok. Illetve ne legyünk, de ezt hangoztassuk mindenhol, ahol szót kapunk, hátha végül valaki elhiszi és megjön végre a várva-várt elmeszakértői vizsgálat. Az egyrészt az időt is húzza, másrészt kimenthet a börtönből. Ezt még meg is értem, ki akarna sittre kerülni, egy biztos, Én nem. Sőt Ő sem, ezért megmozgat hát minden követ. Nincs is ebben semmi meglepő, inkább csak a halott srác családja felé jön ki szembeköpésnek a dolog. Meg lenullázza a "Jaj, de megbántam és nagyon sajnálom, de tényleg." típusú megszólalásokat. Ami viszont igazán vérlázító, hogy amikor ehhez az öngyilok részhez érünk a reggeli riportban, akkor Gabcsi (remélem, szólíthatlak Gabcsinak?) készségesen, sőt szerintem tudatosan asszisztál ehhez. Szépen feladja a labdákat: "Igen, úgy érzed, hogy öngyilkos akarsz lenni? Most is?" Hááá persze, hogy! Most is, így párszázezer néző előtt meg plánehogy. El lehet aztán mesélni az vizsgálaton, meg a fellebbvitelin, hogy hát én már ott a tévében is megmondtamhogy... Megtenni azért gáz, mert a végén még sikerül, de ha elég sokan hallják és elég hangosan (valójában halkan, elcsukló hangon) mondjuk, a végén még elhiszik. Kertévé2 meg kettőt egy csapásra. Eleve jó zaftos téma és még a végén összejön az az elmeorvosi és akkor lehet arról is beszélni. Meg bevágni a J. Gabó tízpontos "Most is?"-át újra, meg újra a műsorokba.

Egyébként, ha valaki tényleg öngyilkos akar lenni, meg össze van zuhanva, meg lebénult a keze és szenved, mint egy kutya, meg izomból lelkiismeretfurdal, akkor miért látni többet a tévében, mint Benefleket? Én biztos elbújnék valahová a világ elől és a hátam közepére nem kívánnám a "népszerűséget" és a médiát. Ez valahogy nem az, az eset amivel az ember szívesen szerepelne a színesben és élőben, hacsak nincs valami előnye belőle.

Sokan, sokszor kérdezik mostanában, hogy tud-e még ennél is lejjebb süllyedni a @TV2. Szerintem lassan már kiesik a másik oldalon. Még egy kicsit mélyebbre kerül és körbeér bazzeg!

A bejegyzés trackback címe:

https://politoxi.blog.hu/api/trackback/id/tr48446378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása